Vihreä siirtymä on myös huoltovarmuutta

– energiatehokkuus ja turvallisuus Mitä kuuluu EU -sarjan puheenaiheina toisessa osassa

Kuntalehden ja EU:n Alueiden komitean AK:n yhteisessä Mitä kuuluu EU -sarjassa käydään tällä kertaa läpi kuntien energiatalouden huoltovarmuutta ja vihreää siirtymää.

Vierailemme myös AK:n täysistunnossa Brysselissä, jossa Ukrainan tilanne oli laajasti esillä. Kiovan pormestari Vitali Kiltshko muistutti etäpuheessaan, että Ukraina on osa Eurooppaa ja ukrainalaiset eurooppalaisia.

AK:n Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Markku Markkula, kok., taustoittaa EU:n komission päätöstä valita kuusi kaupunkia Suomesta hiilineutraaliuteen pyrkiviksi edelläkävijöiksi.

Studiohaastattelussa pohditaan EU:n ja Suomen kuntien pyrkimyksiä energiatehokkuuteen, mutta myös uusien Green Deal -direktiivien vaikutuksia kuntien toimintaan.

Mukana keskusteluissa ovat mm. europarlamentaarikko Ville Niinistö, vihr., ja Alueiden komitean Suomen valtuuskunnan jäsenet Sari Rautio, kok., ja Mirja Vehkaperä, kesk., sekä Kuntaliiton asiantuntijat Miira Riipinen ja Vesa Peltola.Mitä kuuluu EU? on Kuntalehden ja alueiden komitean yhteistyönä toteuttama video- ja juttusarja EU:n tilasta ja tulevaisuudesta ja kuntien ja alueiden roolista prosessissa ja mahdollisuuksista vaikuttaa EU:n päätöksentekoon.

Kommentit (0):

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.