Tekstitys videoissa

Kunta.tv tekstittää lyhyet videot tuntihinnalla. Pidemmät videot tekstittää alihankkijamme. Pyydä tarjous.
Toimitusaika tekstitykselle on noin 3-5 työpäivää.

Tekstitys tehdään SRT-tiedostona, jonka asiakas saa itselleen. SRT-tiedoston voi lisätä suoraan Kunta.tv:llä julki olevaan videoon tai yleisimpiin videosoittimiin, kuten Youtuben videosoittimeen. SRT-tiedosto sisältää videon tekstityksen ja aikakoodit, jotka varmistavat, että oikea teksti näkyy oikeaan aikaan videossa. Tarvittaessa tekstitys voidaan myös tehdä suoraan videotiedostoon. 

 

Tekstitys 23.9.2020 jälkeen: 

Euroopan parlamentin ja neuvoston saavutettavuusdirektiivin pohjalta laadittu laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta vaatii, että kaikki julkisen sektorin organisaatioiden videot ja podcastit ovat tekstitettyjä, tai että niille löytyy muu tekstivastine, 23.9.2020 lähtien.  Videoita ei tarvitse tekstittää takautuvasti. Tekstitys on tietysti suotavaa myös muille toimijoille, se parantaa videon saavutettavuutta. 

Kuntamarkkinat-tapahtuman videoita ei tarvitse tekstittää, tapahtuma järjestetään 9.-10.9.2020.

 

Julkisten organisaatioiden videot Kunta.tv-palvelussa 

EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaan yli 14 vuorokautta julki olevat julkisen sektorin tallenteet on tekstitettävä. Lain mukaan suorat lähetykset eivät vaadi tekstitystä, mutta niiden tallenteet on tekstitettävä, jos ne ovat julki yli 14 vuorokautta. Julkisen sektorin organisaatioiden tulisi noudattaa lain vaatimia tekstitysvaatimuksia myös Kunta.tv:llä julkaistuissa videoissaan. 

Tekstitysvaihtoehtoja on neljä: 

  1. Video on julki 14 vuorokautta tekstittämättä, jonka jälkeen se poistetaan 
  2. Video tekstitetään Kunta.tv:n puolesta ja se on julki sovitun ajan. Pyydä tarjous tekstitykselle. 
  3. Videon tilaaja toimittaa Kunta.tv:lle 14 vuorokauden sisällä videon tekstitystiedoston (srt. tai vtt.-tiedosto) ja Kunta.tv liittää tiedoston videoon. 
  4. Tilaaja toimittaa videolle tekstivastineen (käytännössä linkin sivulle, josta tekstivastine löytyy) ja Kunta.tv julkaisee linkin videon yhteydessä. 

 

Myös muut kuin julkiset tahot voivat noudattaa direktiiviä, mutta tekstitys ei ole heille pakollista. 
Katso mitä tahoja tekstitysvaatimuket koskevat >