Tekstitys videoissa

Kunta.tv käyttää tekstityksissä alihankkijaa. Pyydä tarjous.
Toimitusaika tekstitykselle on noin 3-5 työpäivää.

Tekstitys tehdään SRT-tiedostona, jonka asiakas saa itselleen. SRT-tiedoston voi lisätä suoraan Kunta.tv:llä julki olevaan videoon tai yleisimpiin videosoittimiin, kuten Vimeon ja Youtuben videosoittimiin. SRT-tiedosto sisältää videon tekstityksen ja aikakoodit, jotka varmistavat, että oikea teksti näkyy oikeaan aikaan videossa. Tarvittaessa tekstitys voidaan myös kiinnittää suoraan videotiedostoon. 

 

Saavutettavuusdirektiivi määrittää videoiden tekstitystä

Euroopan parlamentin ja neuvoston saavutettavuusdirektiivin pohjalta laadittu laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta vaatii, että kaikki julkisen sektorin organisaatioiden videot ja podcastit ovat tekstitettyjä, tai että niille löytyy muu tekstivastine, 23.9.2020 lähtien. Tekstitys on tietysti suotavaa myös muille toimijoille, sillä se parantaa videon saavutettavuutta. 

Julkisten organisaatioiden videot Kunta.tv-palvelussa 

EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaan avoimesti julkaistut julkisen sektorin videot on tekstitettävä. Lain mukaan suorat lähetykset eivät vaadi tekstitystä, mutta niiden tallenteet on kuitenkin tekstitettävä, mikäli ne julkaistaan. Julkisen sektorin organisaatioiden tulisi noudattaa lain vaatimia tekstitysvaatimuksia myös Kunta.tv:llä julkaistuissa videoissaan. 

Tekstitysvaihtoehtoja on kolme (julkisen sektorin videot): 

  1. Video tekstitetään Kunta.tv:n puolesta ja se on julki sovitun ajan. Pyydä tarjous tekstitykselle. 
  2. Videon tilaaja toimittaa Kunta.tv:lle 14 vuorokauden sisällä videon tekstitystiedoston (srt. tai vtt.-tiedosto) ja Kunta.tv liittää tiedoston videoon. 
  3. Tilaaja toimittaa videolle tekstivastineen (käytännössä linkin sivulle, josta tekstivastine löytyy) ja Kunta.tv julkaisee linkin videon yhteydessä. 

Myös muut kuin julkiset tahot voivat noudattaa direktiiviä, mutta tekstitys ei ole heille pakollista.
Katso mitä tahoja tekstitysvaatimukset koskevat >