Tällä sivulla näet Kuntaliiton maaseutuun liittyviä suoria lähetyksiä.

 

Yksityistielaki uudistuu, 16.1.2019, klo 13.00-15.00 TALLENNE

 

Katso tallenne tästä >

 

 

 

 


Maaseudun arjen turva – mitä se edellyttää? 4.12.2018 – TALLENNE

KATSO TALLENNE >>

 

Mikä merkitys turvallisessa arjessa on toimivalla infrakstuktuurilla, poliisi- ja pelastuspalveluiden saatavuudella, alueellisella yhteistyöllä ja kansalaisten omatoimisella varautumisella? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.

 

Tilaisuuden emäntänä toimii kansanedustaja Marisanna Jarva ja puheenjohtajana Petri Rinne, KAHVEE/Suomen Kylät ry. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Maaseutupolitiikan Maaseudun INFRA-verkosto ja Kansalaistoiminta ja hyvinvointi (KAHVEE) -verkosto sekä Suomen pelastusalan keskusjärjestö (SPEK).

 


 

Maankäyttö ja rakentaminen maaseudulla 31.10.2018 – TALLENNE

KATSO TALLENNE >>

 

Maankäyttö- ja rakennuslaki uudistuu! Mitä lain valmistelussa tulee huomioida maaseudun ja pienten kuntien näkökulmasta?

 

Lähetyksen ohjelma löytyy osoitteesta Kuntaliitto.fi/live

 

Seuraa Kuntaliiton MRL-uudistukseen keskittyvää verkkosivua osoitteessa: https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/yhdyskunnat-ja-ymparisto/mrl-uudistuu-kunnat-mukaan


 


Maaseutu näkyväksi 15.8.2018 – TALLENNE

 

KATSO TALLENNE >>

 

Kohderyhmä:      Maaseutu näkyväksi on tarkoitettu maakuntien päättäjille ja maakuntavaaliehdokkuutta harkitseville, maakuntien viranhaltijoille, maakunnallisille järjestötoimijoille, kuntapäättäjille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maaseutu näkyväksi -webcastin tuottaa Kuntaliitto yhteistyössä Maaseutuvaikutusten arviointi maakuntauudistuksessa -hankkeen ja Maaseutupolitiikan neuvoston kanssa.

 

 

 

Maaseutuvaikutusten arviointi (MVA)

Monimuotoinen maaseutu vaikuttaa kaikkiin. Kun Suomen kaltaisessa suuren maaseudun maassa, tehdään historian suurimpia poliittisia uudistuksia, on maaseutunäkökulma oltava keskustelussa mukana. Tämä on helpompi sanoa kuin tehdä, sillä maaseutu ei ole yhtä kuin biotalous, eikä se ole palautettavissa luonnonvaroiksi, yrittäjyydeksi tai valinnanvapaudeksi.

Maaseutu-ulottuvuus on valmistelussa läsnä silloin, kun vaikutuksia eri maaseutualueisiin on valmistelussa selvitelty ja päätöksenteossa huomioitu maaseudun asukkaiden, yrittäjien ja yhteisöjen näkökulmasta. Tämä vaatii oman prosessinsa ja siihen on olemassa työkalu: Maaseutuvaikutusten arviointi (MVA).

 

MVA-työkalua on viime syksystä lähtien pilotoitu Pirkanmaan ja Kainuun maakunnissa osana maakuntauudistuksen valmistelua. Nyt kaikilla on mahdollisuus kuulla pilottien tuloksista ja keskustella asiantuntijoiden kanssa siitä, miten uusissa maakunnissa voidaan paremmin huomioida päätösten vaikutuksia eri alueilla.

 

 

 

Teknisiä ohjeita

 

(Tässä versiossa ei ole kommenttikenttää. Voit käyttää linkkiä, mikäli et saa varsinaista linkkiä toimimaan laitteellasi.)

  • Päivitä sivu näppäimellä F5 tai lataamalla sivu uudestaan, jos lähetys katkeaa tai jos lähetyksen seuraamisessa on ongelmia.
  • Mikäli katsotte lähetystä isommalla porukalla, suosittelemme kunnollista äänentoistoa (ulkoiset kaiuttimet)

 

Lähetyksen tuottaa Kunta.tv. Ongelmatilanteissa ota yhteys Kunta.tv:lle tekstiviestillä p.+358 50 3239 345. Lue kuitenkin yllä olevat ohjeet ensin.

 

Tilaisuudesta tehdään myös tallenne.