Tällä sivulla näet Kuntaliiton maaseutuun liittyviä suoria lähetyksiä.

 

Tulevia lähetyksiä
18.11. / 2.12. / 9.12.SUORA LÄHETYS: Hajautetun energiantuotannon tulevaisuuden näkymistä maaseudun näkökulmasta 18.11. klo 14-15

 

Tervetuloa seuraamaan maanantaina 18.11.2019 klo 14-15 suoraa Maaseutu LIVE -lähetystä hajautetun energiantuotannon tulevaisuuden näkymistä maaseudun näkökulmasta!

 

 

 

 


Klikkaa kuvaa katsoaksesi lähetystä.
Ongelmia lähetyksen seuraamisessa? Kokeile tästä >
Tekniset ohjeet sivun alalaidassa.

 

 

 

 

TALLENNE: Valokuitu tulevaisuuden tarpeisiin 28.10.2019

 

00:00 Avaus, Jari Ylikoski
01:58 Itä-Suomen yliopiston selvitys valokuituinvestointien kehittämisestä, Timo Hirvonen, Spatia
13:46 Markku Lappalainen Ilonet
20:30 Studiokeskustelu
Päivi Peltola-Ojala, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Tarja Hosiasluoma, Karvia
Aatu Samppala, Suupohjan seutuverkot
36:54 Katse loppukäyttäjän näkökulmaan, Heidi Himmanen, Traficom
39:10 Valokuituverkon rahoitus, Petri Kahila, Spatia
47:16 Käytännön ratkaisut, Tuomo Puhakainen, Saimaan kuitu
56:00 Studiokeskustelu
Tarja Hosiasluoma, Karvia
Marianne Selkäinaho, Maa- ja metsätalousministeriö
Pauli Pullinen, Kuitu16

 

Valokuiturakenteen toteuttaminen alueellista hyvinvointia ja arjen turvallisuutta toteuttamassa.

 

Valokuiturakenteen toteuttaminen alueellista hyvinvointia ja arjen turvallisuutta toteuttamassa. Mikä on valokuituinvestointien merkitys ja mitä investoinneilla tavoitellaan? Miten maaseutualueiden tulisi huomioida kuntien rooli tarvittavan valokuituinfrastruktuurin kehittämisessä ja tukemisessa? Maaseudun INFRA -verkoston toimesta käynnistetty selvitys Valokuituinvestointien kehittämisestä, nostaa esille valokuituinfrastruktuurin tarpeita ja merkitystä sekä selkeyttää toteuttamisen menestystekijöitä.

 

 

 

TALLENNE: Pienten kuntien verkosto 14.10.2019

 

Tämä lähetys käynnistää Kuntaliiton pienten kuntien verkoston toiminnan!

 

Katso tallenne >


Ohjelma 14.10. klo 13.00-14.00:

  • Tervetuloa Kuntaliiton pienten kuntien verkostoon, Taina Väre, erityisasiantuntija, Kuntaliitto
  • Sote-uudistus sekä muut merkittävät hallitusohjelman sote-kirjaukset, Tarja Myllärinen, johtaja, sosiaali- ja terveysasiat, Kuntaliitto
  • Digitalisaatio tutuksi, Pasi Halme, erityisasiantuntija, Kuntaliitto
  • Ammatillinen koulutus ja sen tuomat mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen pienissä kunnissa, Maarit Kallio-Savela, erityisasiantuntija, ammatillinen koulutus
  • KOPA-projektilla ratkaisuja koulutukseen saavutettavuuteen, Irmeli Myllymäki, erityisasiantuntija
  • Miten pienten kuntien verkoston tulisi toimia? Taina Väre, erityisasiantuntija, Kuntaliitto

 

 

 

TALLENNE: Maaseudun vesihuollon ja infraisännöinnin tulevaisuuden näkymät 7.10.2019 klo 13-14

 

 

Katso tallenne klikkaamalla kuvaa


Vesihuoltopalvelujen uudistamistarve on laajasti tunnustettu. Mitä aiheita on noussut esiin keskusteluissa erityisesti maaseudun ja haja-asutusalueiden näkökulmasta? Miten maaseutualueiden vesihuoltoa ja pienten vesilaitosten hyvää hallintoa ja kunnossapitoa voitaisiin kehittää ja tukea? Maaseudun INFRA -verkoston toimesta toteutettu selvitys Maaseudun infraisännöinti – kehittämistarpeet, edellytykset ja toimenpide-ehdotukset on pureutunut vesiosuuskuntien hallinnon ja operoinnin haasteisiin maaseutualueilla ja nostaa esiin infraisännöinnin kehittämisen tarpeen.

 


Yksityistielaki uudistuu, 16.1.2019, klo 13.00-15.00 TALLENNE

 

Katso tallenne tästä >

 

 

 

 


Maaseudun arjen turva – mitä se edellyttää? 4.12.2018 – TALLENNE

KATSO TALLENNE >>

 

Mikä merkitys turvallisessa arjessa on toimivalla infrakstuktuurilla, poliisi- ja pelastuspalveluiden saatavuudella, alueellisella yhteistyöllä ja kansalaisten omatoimisella varautumisella? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.

 

Tilaisuuden emäntänä toimii kansanedustaja Marisanna Jarva ja puheenjohtajana Petri Rinne, KAHVEE/Suomen Kylät ry. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Maaseutupolitiikan Maaseudun INFRA-verkosto ja Kansalaistoiminta ja hyvinvointi (KAHVEE) -verkosto sekä Suomen pelastusalan keskusjärjestö (SPEK).

 


 

Maankäyttö ja rakentaminen maaseudulla 31.10.2018 – TALLENNE

KATSO TALLENNE >>

 

Maankäyttö- ja rakennuslaki uudistuu! Mitä lain valmistelussa tulee huomioida maaseudun ja pienten kuntien näkökulmasta?

 

Lähetyksen ohjelma löytyy osoitteesta Kuntaliitto.fi/live

 

Seuraa Kuntaliiton MRL-uudistukseen keskittyvää verkkosivua osoitteessa: https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/yhdyskunnat-ja-ymparisto/mrl-uudistuu-kunnat-mukaan


 


Maaseutu näkyväksi 15.8.2018 – TALLENNE

 

KATSO TALLENNE >>

 

Kohderyhmä:      Maaseutu näkyväksi on tarkoitettu maakuntien päättäjille ja maakuntavaaliehdokkuutta harkitseville, maakuntien viranhaltijoille, maakunnallisille järjestötoimijoille, kuntapäättäjille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maaseutu näkyväksi -webcastin tuottaa Kuntaliitto yhteistyössä Maaseutuvaikutusten arviointi maakuntauudistuksessa -hankkeen ja Maaseutupolitiikan neuvoston kanssa.

 

 

 

Maaseutuvaikutusten arviointi (MVA)

Monimuotoinen maaseutu vaikuttaa kaikkiin. Kun Suomen kaltaisessa suuren maaseudun maassa, tehdään historian suurimpia poliittisia uudistuksia, on maaseutunäkökulma oltava keskustelussa mukana. Tämä on helpompi sanoa kuin tehdä, sillä maaseutu ei ole yhtä kuin biotalous, eikä se ole palautettavissa luonnonvaroiksi, yrittäjyydeksi tai valinnanvapaudeksi.

Maaseutu-ulottuvuus on valmistelussa läsnä silloin, kun vaikutuksia eri maaseutualueisiin on valmistelussa selvitelty ja päätöksenteossa huomioitu maaseudun asukkaiden, yrittäjien ja yhteisöjen näkökulmasta. Tämä vaatii oman prosessinsa ja siihen on olemassa työkalu: Maaseutuvaikutusten arviointi (MVA).

 

MVA-työkalua on viime syksystä lähtien pilotoitu Pirkanmaan ja Kainuun maakunnissa osana maakuntauudistuksen valmistelua. Nyt kaikilla on mahdollisuus kuulla pilottien tuloksista ja keskustella asiantuntijoiden kanssa siitä, miten uusissa maakunnissa voidaan paremmin huomioida päätösten vaikutuksia eri alueilla.

 

 

 

Teknisiä ohjeita

  • Päivitä sivu näppäimellä F5 tai lataamalla sivu uudestaan, jos lähetys katkeaa tai jos lähetyksen seuraamisessa on ongelmia.
  • Mikäli katsotte lähetystä isommalla porukalla, suosittelemme kunnollista äänentoistoa (ulkoiset kaiuttimet)

 

Lähetyksen tuottaa Kunta.tv. Ongelmatilanteissa ota yhteys Kunta.tv:lle tekstiviestillä p. 050 301 3654, mainitse mikä lähetys on kyseessä.
Lue kuitenkin yllä olevat ohjeet ensin.

 

Tilaisuudesta tehdään myös tallenne, joka valmistuu noin viikon kuluttua suorasta lähetyksestä.