Jaa video

Sosiaalipuoli ei ole paitsiossa valmistelussa

Sosiaalitoimi ei ole jäänyt sote-uudistuksen valmistelussa paitsioon ainakaan Pohjois-Pohjanmaalla, sanoo Oulun kaupungin sosiaalijohtaja Arja Heikkinen. – Meillä Oulun kaupungissa on jo useamman vuoden ollut käytössä hyvinvointikeskustoimintamalli ja olemme lähteneet siitä, että samassa keskuksessa on sekä terveys- että sosiaalipalvelut mukaan lukien lapsiperhepalvelut. Uudistuksen saama lisäaika merkitsee myös lisää epävarmuutta ja haasteita, Heikkinen sanoo.

Avainsanat

Kommentit

  1. Erinomainen haastattelu ja erinomaiset vastaukset. Näyttää siltä, että Oulu ei ole jäänyt epätietoisena tai passiivisena odottelemaan sotea vaan on kehittänyt omaa toimintamalliaan aktiivisesti. Samaa ei voi sanoa kaikista muista Suomen alueista. Oulun kohdalla tietysti erityisen tärkeää on, että asiakkaat ja potilaat eivät voi passiivisina odottaa jotain hallintouudistusta. Hätä ei odota, se on tässä.
    Toivoisi, että myös muitten Suomen alueitten valmistautumisesta olisi konkreettista tietoa.

  2. Pitkäaikaistyöttömien palveluiden, kuten TYP-palveluiden tulevaisuudesta ei ollut Pohjois-Pohjanmaan loppuraportissa mitään. Rajapinnat ovat jääneet marginaaliin, kuten pelkona etukäteen oli.

Kirjoita oma kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Uusimmat
Kuntamarkkinat
Yhteistyökumppaneiden videoita
Sote
Päätöksenteko
Talous
Tekniikka
Sivistys
Lakiasiat