Jaa video

Pöysti torjuu kuntien omistukset sote-yhtiöissä

Monet kunnat toivovat edelleen, että voisivat toimia jatkossakin sote-tuottajina tai omistajina yhtiöissä. Sote- ja maakuntauudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti torjuu toiveen jyrkästi. -Lainsäädännössä sanotaan yksiselitteisesti, että kunta ei toimi sote-tuottajana. Silloin ei voi olla myöskään omistajana yhtiössä, hän sanoi Kunta.tv:lle Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumissa.

Kommentit

  1. Käsittämätön juttu, jos kunta ei saa olla sote-tuotantoa tekevässä yhtiössä edes konsernisuhteen kautta omistajana. Maassa on lukuisia yhtiöitä (mm. kiinteistö oy:t) joissa kunta on omistajana. Yhtiöt tuottavat joko itse tai tytäryhtiön avulla mm. vanhus- ja vammaispalveluihin liittyviä asumispalveluja. Onko niin, että nämäkään yhtiöt eivät voi tuottaa esim. asumispalveluja palveluja. Kielletäänkö samalla kuntaomisteisten yhtiöiden mahdollisuus harjoittaa ns. sosiaalista asuntotuotantoa, Miten lakia tulkitaan silloin jos kunta on monimutkaisten omistusjärjestelyjen kautta, yhtiössävain vain pieni vähemmistöomistaja.

  2. Vilpitön auttamisenhalu ja lain velvoite tulee ensin täyttää. Kuntien omien ja muiden palveluntuottajien %-yhtiöt peittävät sisäänsä kaiken korruption ja muun hämärän. Siihen ansaan ei pitäisi enää kenenkään itseään kunnioittavan poliitikon tahi virkamiehen sormeaan ja kuntalaisten rahoja pistää kaiken kontrollin saavuttamattomiin.

Kirjoita oma kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Uusimmat
Kuntamarkkinat
Päätöksenteko
Yhteistyökumppaneiden videoita
Sote
Talous
Tekniikka
Sivistys
Lakiasiat