KATSO TALLENNE >>

 

Kohderyhmä:
Maaseutu näkyväksi on tarkoitettu maakuntien päättäjille ja maakuntavaaliehdokkuutta harkitseville, maakuntien viranhaltijoille, maakunnallisille järjestötoimijoille, kuntapäättäjille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maaseutu näkyväksi -webcastin tuottaa Kuntaliitto yhteistyössä Maaseutuvaikutusten arviointi maakuntauudistuksessa -hankkeen ja Maaseutupolitiikan neuvoston kanssa.

 

 

 

Maaseutuvaikutusten arviointi (MVA)

Monimuotoinen maaseutu vaikuttaa kaikkiin. Kun Suomen kaltaisessa suuren maaseudun maassa, tehdään historian suurimpia poliittisia uudistuksia, on maaseutunäkökulma oltava keskustelussa mukana. Tämä on helpompi sanoa kuin tehdä, sillä maaseutu ei ole yhtä kuin biotalous, eikä se ole palautettavissa luonnonvaroiksi, yrittäjyydeksi tai valinnanvapaudeksi.

 

Maaseutu-ulottuvuus on valmistelussa läsnä silloin, kun vaikutuksia eri maaseutualueisiin on valmistelussa selvitelty ja päätöksenteossa huomioitu maaseudun asukkaiden, yrittäjien ja yhteisöjen näkökulmasta. Tämä vaatii oman prosessinsa ja siihen on olemassa työkalu: Maaseutuvaikutusten arviointi (MVA).

 

 

MVA-työkalua on viime syksystä lähtien pilotoitu Pirkanmaan ja Kainuun maakunnissa osana maakuntauudistuksen valmistelua. Nyt kaikilla on mahdollisuus kuulla pilottien tuloksista ja keskustella asiantuntijoiden kanssa siitä, miten uusissa maakunnissa voidaan paremmin huomioida päätösten vaikutuksia eri alueilla.

Kommentit (0):

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *