Tänä syksynä kestävät liikkumismuodot ovat fokuksessa!

 

Polkaise tuleva syksy reippaasti käyntiin ja tule kuulolle, kun kestävän liikkumisen laaja rintama astuu esiin.
Haluamme aktivoida kävelyä ja pyöräilyä kunnissa halki Suomen.

Luvassa on paljon hyödyllistä, hauskaa ja konkreettista asiaa:
tietoa kestävästä liikkumisesta ja syksyn monista kävelyä ja pyöräilyä edistävistä kisoista ja kampanjoista.

Lisäksi matalan kynnyksen esimerkkejä kuntalaisia puhuttelevista tapahtumista ja toteutuksista sekä tietoa kävelyn ja pyöräliikenteen laadukkaista infrahankkeista.

 

 

 

Sisältökartta
 
00:01:19 Ministeri Timo Harakan terveiset
 
00:06:24 Kävely ja pyöräily nosteessa – Kangasala
 
00:09:15 Kävelyn ja pyöräliikenteen edistäminen – case Kemi ja Kangasala. Haastattelussa Eija Kinnunen ja Mika Grönvall Kemin kaupungilta ja Oskari Auvinen Kangasalan kaupungilta.
 
00:21:46 Kävelyn ja pyöräilyn reitistöt. Haastattelussa Harri Vaarala Oulun kaupungilta, Timo Seimelä Tampereen kaupungilta ja Ari Varonen Joensuun kaupungilta.
 
00:38:14 Joensuun pyöräilyinfran kehittäminen
 
00:42:49 Oskarilla on asiaa: uuden asuinalueen infraratkaisut. Haastattelussa Oskari Kaupinmäki Helsingin kaupungilta.
 
00:50:13 Infra käyttäjän näkökulmasta ja seurannan merkitys. Haastattelussa Veera Minkin Pyöräliitolta ja Kristiina Kartimo Espoon kaupungilta.
 
00:59:56 Liikkeen hurmaa -kampanjan mainosvideo
 
01:01:30 Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Jarno Ilmeen terveiset
 
 

Kävely ja pyöräily nosteessa -webinaarisarjan päätösjaksossa keskustellaan laajalla rintamalla infran merkityksestä. Jaksossa paneudumme siihen, miten kunnissa toteutetaan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämistä aina kehittämisohjelman laadinnasta toimenpiteisiin, toteutukseen, infraratkaisuihin, kunnossapitoon ja seurantaan.

 

Näkemyksiä ja kokemuksia fiksusta infran suunnittelusta ja toteutuksesta erikokoisissa kunnissa ympäri Suomen tuovat Oskari Auvinen/Kangasalan kaupunki, Eija Kinnunen ja Mika Grönvall/Kemin kaupunki, Timo Seimelä/Tampereen kaupunki, Harri Vaarala/Oulun kaupunki, Ari Varonen/Joensuun kaupunki, Oskari Kaupinmäki/Helsingin kaupunki sekä Kristiina Kartimo/Espoon kaupunki. Kuulemme myös Pyöräliiton Veeran Minkinin vinkkejä käyttäjälähtöiseen infrasuunnitteluun.

 

Mukana ohjelmassa myös liikenne-ja viestintäministeri Timo Harakan videohaastattelu kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä ja sen tärkeydestä Suomessa. Päätteeksi Traficomin kestävä ja puhdas ympäristö -verkoston johtaja Jarno Ilme kiteyttää Traficomin roolin kävelyn ja pyöräilyn edistämisessä.

Lisäksi mukana syksyn lukuisten kävely & pyöräilyaktiviteettien esittely! Juontajina erityisasiantuntija Virpi Ansio ja johtava asiantuntija Anni Hytti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

 

 

 

Mukana sarjan ideoinnissa ja tuotannossa:

 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Motiva, Pyöräilykuntien verkosto, Pyöräliitto, HSL, Helsingin kaupunki, Liikenneturva, LIKES, Liikkuva aikuinen -ohjelma, Fiksusti kouluun, Fiksusti töihin, Väylävirasto, Liikenne- ja viestintäministeriö

 

Suomi ponnistelee kohti ilmastotavoitetta eli hiilineutraalia elämää vuonna 2035.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa on asetettu tavoitteeksi saavuttaa 30 %:n kasvu kävely- ja pyöräilymatkoissa vuoteen 2030 mennessä.

Yhteinen missiomme – kestävällä liikkumisella kohti puhtaampaa elinympäristöä.

 

Kommentit (0):

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *