Jaa video

Johtopäätös kuntavaaleista: Äänestysikärajaa laskettava, suora pormestarivaali käyttöön

58,8 prosenttia käytti äänioikeuttaan kuntavaaleissa. Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen sanoo, että äänestysaktiivisuuden nostamiseksi tarvitaan rohkeita uudistuksia: äänestysikärajan laskemista, suoraa pormestarivaalia, vaalien yhdistämistä ja nettiäänestämistä.

Kommentit

  1. Äänestysikärajan alentaminen ei varmastikaan lisää intoa. Myös äänestäjällä pitää olla valmiutta miettiä yhteisiä asioita syvällisesti ja laajasti. Suurin ongelma on vaalien määrä. Esimerkiksi Ruotsi pärjää kaksilla vaaleilla; eurovaalit sekä yhdistetty kunta-, maakunta- ja eduskuntavaalit. Vatsaavasti meillä on eurovaalit, presidentin kahdet vaalit, eduskunta- ja yhdistetyt (tulevaisuudessa) kunta- ja maakuntavaalit.
    HUH! Ainoa taho, joka tästä todella konkreetisesti hyötyy on media. Yhtesikunta tukee puolueita, puolueet vastaavasti ehdokkaita jotta nämä voisivat mainostaa eri kanavilla. Perushämäläisenä talonpoikana Koskinen voisi ajatella tätä tuhlausta.Verorahaa palaa, äänestäjät turhautuvat. Politikot selittävät ja media kiittää!

Kirjoita oma kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Uusimmat
Kuntamarkkinat
Päätöksenteko
Yhteistyökumppaneiden videoita
Sote
Talous
Tekniikka
Sivistys
Lakiasiat